Vrienden van Bali

Het bestuur

De stichting Vrienden van Bali

Op 4 maart 2005 ondertekenden voorzitter Caroline en secretaris Arjen de stichtingakte, onder toeziend oog van kandidaat-notaris Rosemarie de Vos en aankomend bestuurslid Hans van Swieten. Het doel van de stichting is ‘het ondersteunen van het volgen van onderwijs door en de verbetering van de huisvesting van de inwoners van Bali, Indonesië, mede die van het dorp Banyualit, Lovina.’ Het bestuur heeft de volgende samenstelling.

Het bestuur

Bestuurslid Rob Does (1964) woont in Leiden, daarvoor verbleef hij in Vlaanderen en Brabant. Als bedrijfskundige leidt hij een eigen marktonderzoeksbureau in Amsterdam. In 2002 bezocht hij Indonesië en ontmoette Ayu en Mangku.

Voorzitter Caroline van der Kuijl (1962) werkt bij de gemeente Leiden en spreekt een aardig mondje bahasa indonesia (sedikit-sedikit). Dat komt tijdens de reizen in Indonesië goed van pas.

Secretaris Arjen van der Kuijl (1960), studeerde geschiedenis in Leiden en werkbij het Nationaal Archief. Tijdens een reis door Indonesië in 1991 werd hij verliefd op Azië, sindsdien reist hij met Caroline jaarlijks naar de Oost. Bali: de mensen, de natuur, het Balinese hindoeïsme blijven fascineren.

Penningmeester Hans van Swieten (1965) werkt als controller in Den Haag en heeft daarnaast zijn eigen administratiekantoor (www.hvs.nu).

Bestuurslid Eddie Toorop (1953) woont en werkt (VMBO) in Apeldoorn. Zijn wortels liggen in Indonesië. Op Bali speekt hem vooral de onzichtbare wereld aan, sinds ’90 komt hij daar jaarlijks. Hij is OV-liefhebber, weerman en presenteert een programma voor KinkFM. In Banyualit heeft hij zijn eigen kleine projecten van ad hoc steun aan de kampongbewoners. Zijn koe aldaar heeft inmiddels 3 kalveren.