Het bestuur

Op 4 maart 2005 ondertekenden voorzitter Caroline en secretaris Arjen de stichtingakte, onder toeziend oog van kandidaat-notaris Rosemarie de Vos en aankomend bestuurslid Hans van Swieten. Het doel van de stichting is ‘het ondersteunen van het volgen van onderwijs door en de verbetering van de huisvesting van de inwoners van Bali, Indonesië, mede die van het dorp Banyualit, Lovina.’ Het bestuur heeft de volgende samenstelling.

Voorzitter Caroline van der Kuijl (1962) werkte bij de gemeente Leiden en spreekt een aardig mondje bahasa indonesia (sedikit-sedikit). Dat komt tijdens de reizen in Indonesië goed van pas.

Secretaris Arjen van der Kuijl (1960), studeerde geschiedenis in Leiden en werkt bij het Nationaal Archief. Tijdens een reis door Indonesië in 1991 werd hij verliefd op Azië, sindsdien reist hij met Caroline jaarlijks naar de Oost. Bali: de mensen, de natuur, het Balinese hindoeïsme blijven fascineren.

Penningmeester Martijn van de Kamp werkt als hoofd Financiën en Control van Amare in Den Haag.

Bestuurslid Eddie Toorop (1953) woont en werkte (VMBO) in Apeldoorn. Zijn wortels liggen in Indonesië. Op Bali spreekt hem vooral de onzichtbare wereld aan, sinds ’90 komt hij daar jaarlijks. Hij is OV-liefhebber, weerman en presenteert een programma voor KinkFM. In Banyualit heeft hij zijn eigen kleine projecten van ad hoc steun aan de kampongbewoners. Zijn koe aldaar heeft inmiddels 3 kalveren

Bestuurslid Heleen Nobbe is HR-manager bij een groot bedrijf in Rotterdam. Met haar man en twee dochters bezocht ze Bali en maakte kennis met een aantal mensen die betrokken zijn bij de Stichting of zelf door de Stichting gesteund worden. Eddie bleek een geweldige gids tijdens een gedeelte van hun reis. Ze hebben gezien dat de Stichting een directe bijdrage levert aan de ontwikkeling van jonge mensen en het bestaansrecht van kleine zelfstandigen. ‘Fijn dat we dit vanuit onze bevoorrechte positie kunnen doen’.

Bestuurslid Bas ten Have is 29 jaar en woon samen met Annet, Demi en Ketut in Barneveld. Hij is werkzaam als teamleider Sportservice voor een sportbedrijf in de gemeente Brummen. In januari 2024 bezochten Annet en Bas wederom Bali en genoten van alles wat het prachtige eiland te bieden heeft.

Spreekt de aanpak van de stichting u aan?

Word dan ook vriend van Bali door het storten van een bijdrage op bankrekeningnummer NL06INGB0004230470 t.n.v. de Stichting Vrienden van Bali te Leiderdorp.

Heeft u zelf een project dat steun kan gebruiken, wilt u reageren op ons initiatief of wilt u reageren op de site, stuur dan uw reactie naar arjen@vriendenvanbali.com

 

Copyright © 2004-2024 Vrienden van Bali
De Stichting staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Leiden en is door de Belastingdienst aangemerkt als algemeen nut beogende instelling, waarmee de schenker fiscale tegemoetkomingen geniet, waaronder een verhoogde vrijstelling voor het schenkings- en successierecht.