Lopende mini projecten van Eddie Toorop op Bali

Eddie komt al vele jaren elke zomer en winter in Banyualit. Zijn netwerk in het dorp, mede dankzij het feit dat hij Balinees spreekt, is groot. Daardoor heeft hij uitstekende mogelijkheden om mini-projecten te starten en te begeleiden.

Enkele voorbeelden:

In Anturan, Buleleng, Noord Bali, het buurdorp van Banyualit werd in 2006 de renovatie van de woning van de ouders van Bayu gefinancierd . Eerst kwamen de badkamer, waterput en het verplaatsen van de buitenmuur gereed, later werden de buitenmuren opnieuw opgebouwd en binnenmuren verplaats, daklijsten, kapotte dakpannen en buitendeuren vervangen.

In Tianyar, Karangasam, Noord Oost Bali, een kustdorp aan de puinwaaiers van de Batur en de Agung heeft de stichting in 2007 de renovatie woning van Wayan (die vroeger heeft gewerkt in Sunset Ayu en Yudistira) gefinancierd. Dak, buitenmuren, terras, plafonds, ramen, deuren, binnenmuren en de aanleg van elektrische voorzieningen werden aangepakt.

In Celuk Buluh, Noord Bali, ook een buurdorp van Banyualit werd een waterput verdiept, en het verstenen van de keuken en (klein onderhoud) aan de woning van Imam en familie (gebouwd door Joke Kremers) gerealiseerd. Later volgden het verplaatsen van grond- en huistempel en het ommuren daarvan.

In Banyualit zelf, Noord Bali, werd de studie van Putu, de oudste zoon van Regig en Celibo, ondersteund. Eerder volgde hij de SMP in Singaraja, (door Joke Kremers gesteund), en de SMA recreatie en toerisme (Anturan).

Belangrijk in 2010 was de steun aan Iman bij de start van een kleine autowerkplaats, een Bengkel. Ook steunt de Stichting diens zoon Made met schoolgeld.

In 2011 maakte Eddie afspraken over steun aan Solihin om naar de SMK te gaan per schooljaar 2011-2012. Solihin is de derde zoon van de familie waarvoor Joke Kremers jaren geleden een huis heeft laten bouwen. Solihin viel op de basisschool op door zijn opvallend tekentalent. Hierdoor vergaarde hij zijn schoolgeld via de overheid (excellente leerlingen krijgen het schoolgeld terug!) Bij de overgang naar de middelbare school zou deze steun vervallen waardoor Solihin zijn schoolloopbaan moest beëindigen. Door hulp van de Stichting bezoekt Solihin nu de SMK, het schooltype dat te vergelijken is met de kader- en basisniveau van het VMBO. Nu is hij in staat zijn startkwalificatie te halen wordt Solihin gesteund bij zijn overgang naar de middelbare school gesteund.

Spreekt de aanpak van de stichting u aan?

Word dan ook vriend van Bali door het storten van een bijdrage op bankrekeningnummer NL06INGB0004230470 t.n.v. de Stichting Vrienden van Bali te Leiderdorp.

Heeft u zelf een project dat steun kan gebruiken, wilt u reageren op ons initiatief of wilt u reageren op de site, stuur dan uw reactie naar arjen@vriendenvanbali.com

Copyright © 2004-2024 Vrienden van Bali
De Stichting staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Leiden en is door de Belastingdienst aangemerkt als algemeen nut beogende instelling, waarmee de schenker fiscale tegemoetkomingen geniet, waaronder een verhoogde vrijstelling voor het schenkings- en successierecht.