Menjangan Milieu-educatie

Al sinds 2004 kennen Arjen en Caroline Nono; de ranger is snorkelgids in het Nationale Park Bali Barat. Al jaren zet hij zich met hart en ziel in voor de natuur. In het bijzonder voor het schoonhouden van het water en de stranden van het Nationale Park  en voor natuuronderwijs aan kinderen van de lagere en middelbare school. Met de bootsmannen en rangers van het NP houdt hij elke vrijdag ‘cleaning day’.

De Stichting Vrienden van Bali steunt Nono’s vele projecten. Zo laat hij van zwerfafval tassen maken, spant hij zich in om vuilnisbakken op schoolpleinen te bouwen en daaraan milieulessen te verbinden, maar ook bekommert hij zich om de zeer zorgelijke situatie van het koraal rond het eiland Menjangan. De uit Australië overgekomen starfish doodt per week één vierkante meter koraal. Nono bestrijdt dit beest tezamen met de bootchauffeurs: de kosten daarvan werden gedragen door de Stichting. Voor zijn lessen aan scholieren schafte de stichting in 2017 een aantal verrekijkers aan.

 

Spreekt de aanpak van de stichting u aan?

Word dan ook vriend van Bali door het storten van een bijdrage op bankrekeningnummer NL06INGB0004230470 t.n.v. de Stichting Vrienden van Bali te Leiderdorp.

Heeft u zelf een project dat steun kan gebruiken, wilt u reageren op ons initiatief of wilt u reageren op de site, stuur dan uw reactie naar arjen@vriendenvanbali.com

Copyright © 2004-2024 Vrienden van Bali
De Stichting staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Leiden en is door de Belastingdienst aangemerkt als algemeen nut beogende instelling, waarmee de schenker fiscale tegemoetkomingen geniet, waaronder een verhoogde vrijstelling voor het schenkings- en successierecht.