Het bestuur

Op 4 maart 2005 ondertekenden voorzitter Caroline en secretaris Arjen de stichtingakte, onder toeziend oog van kandidaat-notaris Rosemarie de Vos en aankomend bestuurslid Hans van Swieten. Het doel van de stichting is ‘het ondersteunen van het volgen van onderwijs door en de verbetering van de huisvesting van de inwoners van Bali, Indonesië, mede die van het dorp Banyualit, Lovina.’ Het bestuur heeft de volgende samenstelling.

Bestuurslid Rob Does (1964) woont in Leiden, daarvoor verbleef hij in Vlaanderen en Brabant. Als bedrijfskundige leidde hij een eigen marktonderzoeksbureau in Amsterdam. In 2002 bezocht hij Indonesië en ontmoette Ayu en Mangku. Inmiddels runt hij met zijn partner Peter een B&B aan de Portugese Algarve.

Voorzitter Caroline van der Kuijl (1962) werkt bij de gemeente Leiden en spreekt een aardig mondje bahasa indonesia (sedikit-sedikit). Dat komt tijdens de reizen in Indonesië goed van pas.

Secretaris Arjen van der Kuijl (1960), studeerde geschiedenis in Leiden en werkt bij het Nationaal Archief. Tijdens een reis door Indonesië in 1991 werd hij verliefd op Azië, sindsdien reist hij met Caroline jaarlijks naar de Oost. Bali: de mensen, de natuur, het Balinese hindoeïsme blijven fascineren.

Penningmeester Hans van Swieten (1965) werkt als controller in Den Haag en heeft daarnaast zijn eigen administratiekantoor (www.hvs.nu).

Bestuurslid Eddie Toorop (1953) woont en werkte (VMBO) in Apeldoorn. Zijn wortels liggen in Indonesië. Op Bali spreekt hem vooral de onzichtbare wereld aan, sinds ’90 komt hij daar jaarlijks. Hij is OV-liefhebber, weerman en presenteert een programma voor KinkFM. In Banyualit heeft hij zijn eigen kleine projecten van ad hoc steun aan de kampongbewoners. Zijn koe aldaar heeft inmiddels 3 kalveren.

Spreekt de aanpak van de stichting u aan?

Word dan ook vriend van Bali door het storten van een bijdrage op postgironummer 4230470 t.n.v. de Stichting Vrienden van Bali te Leiderdorp.

Heeft u zelf een project dat steun kan gebruiken, wilt u reageren op ons initiatief of wilt u reageren op de site, stuur dan uw reactie naar arjen@vriendenvanbali.com

Namens het bestuur en met vriendelijke groet,
Caroline van der Kuijl

Copyright © 2004-2024 Vrienden van Bali
De Stichting staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Leiden en is door de Belastingdienst aangemerkt als algemeen nut beogende instelling, waarmee de schenker fiscale tegemoetkomingen geniet, waaronder een verhoogde vrijstelling voor het schenkings- en successierecht.